2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | Januar - Februar - Mars - Juni

Nye kriterier

14.03.2017

I morgen vil American Journal of Medical Genetics publisere nye kriteriesett for Ehlers Danlos syndrom, og hypermoblitetsyndrom. De nye kriteriesettene er utarbeidet av et internasjonalt konsortium bestående av medisinske eksperter.

Det er mulig at den største forskjellen i navnsetting av diagnosene vil omhandle hypermobil type, de nye betegnelsene internasjonalt vil være hEDS og HSD. Eds hypermobil type vil hete hEDS, og HSD står for Hypermobil Spectrum Disorder. Forskjellen på disse så langt vi foreløpig kan forklare er at forhenværende HMS er blitt HSD med hypermobile ledd og lite manifestasjoner ellers. Når det gjelder hEDS antar vi at det er hypermobile ledd med flere manifestasjoner og/eller større alvorlighetsgrad av affeksjoner.

Resultatene av forskningen som er utført de siste årene vil bli offentligjort i morgen, eksakt oversikt over klinisk undersøkning, kriteriesett for hver enkelt subgruppe og når dette eventuelt vil bli effektuert i Norge må vi komme tilbake til. Det er et viktig arbeid som nå er lagt ned, og forhåpentligvis vil dette bedre situasjonen for oss alle.

 

Mvh

Line Blålid

Kontaktinformasjon
Postadresse:
Norsk Forening for Ehlers Danlos Syndrom
Co/Line Blålid
Blålidvegen 83
6718 Deknepollen

Tlf: 404 98 099
Mail: post(a)eds-foreningen.no

Våre likemenn:
Likemenn for barn og unge:
Tine-Marie Westerås
Tlf: 962 37 960

Styrets Likemannskontakt:
Eva Fjeldsæter
Tlf: 400 89 630

Se alle våre likemenn »

Disclaimer

Disse nettsidene eies og vedlikeholdes av Norsk Forening for Ehlers-Danlos Syndrom, en forening drevet på frivillig basis, og inneholder opplysninger om Ehlers-Danlos Syndrom og foreningens virkeområde.

Norsk forening for Ehlers-Danlos Syndrom søker til enhver tid å holde sidene oppdatert, men har intet ansvar for informasjon som skulle vise seg å være mangelfull eller uriktig. Opplysningene må på ingen måte brukes som erstatning for kompetent profesjonell rådgivning eller behandling av utdannet og godkjent lege. Innholdet på Norsk Forening for Ehlers-Danlos Syndrom sine nettsider kan ikke, og skal ikke, brukes som basis for å stille diagnoser eller fastsette behandling. Norsk Forening for Ehlers-Danlso Syndrom oppfordrer alle brukere med helseproblemer om alltid å søke lege. Spørsmål eller bekymringer for helse, bør alltid framlegges for en lege, før en innleder behandling

Se hele »