Kontakt EDS-foreningen

Postadresse direkte til kontoret:

EDS-FORENINGEN

Tlf: 911 69 359

E-postadresse:
     post(a)eds-foreningen.no

Litt om EDS-foreningen

Norsk Forening for Ehlers-Danlos Syndrom (EDS-foreningen) ble formelt stiftet i 1995, etter å ha vært støttegruppe siden 1993.
Foreningen er en interesseorganisasjon for mennesker med Ehlers-Danlos Syndrom, pårørende og andre interesserte.
Ehlers-Danlos Syndrom er et relativt sjelden syndrom (et syndrom er et sett av symptomer og tegn som forekommer sammen), eller rettere sagt gruppe av arvelige tilstander. Det finnes seks ulike typer av syndromet og kategoriseringen av disse endres stadig i takt med ny viten om EDS. Ny kategorisering samt diagnosekriterier ble publisert våren 1998. Hyppigheten av syndromet varierer noe etter hva slags type EDS vi snakker om, men i hovedsak kan vi si at syndromet finnes hos 1 av 10.000-20.000 personer.
Dessverre er Ehlers-Danlos Syndrom relativt lite kjent. Dette betyr at mange mennesker har plager i en årrekke uten å få vite hva som er galt.
Å forsøke å spre kunnskap om EDS er en av oppgavene til EDS-foreningen i tillegg til å utgjøre et støttende nettverk for mennesker med EDS.
EDS-foreningen gir ut EDS Avisa flere ganger i året. EDS-avisen inneholder ulike typer informasjon av interesse for medlemmene, spørrespalte og mye mer.
Styrene har som en av sine oppgaver å få enda flere medlemmer som lager enda mer aktivitet. Vi ønsker å snu medlemsmassen fra passive til aktive medlemmer. De siste årene har vi kunnet tilby medlemmene sommer og vinterleire, kurs og lokale aktiviteter til svært fordelaktige priser.

I foreningen er det for tiden 1 undergruppe.

* EDSU - Gruppe for EDS-foreningens Unge